Søhuset Konferencecenter indgår nyt samarbejde mod madspild

Nu kan du ikke kun finde Søhuset Konferencecenter i DTU Science Park i Hørsholm. Du kan også finde os i Too Good To Go appen.

Hvad er Too Good To Go?

Too Good To Go er en succesfuld dansk iværksætterhistorie, hvor butikker og restauranter kan sælge dagens overskudsmad til en reduceret pris gennem deres app, så maden ikke ryger i skraldespanden. Alle interesserede kan købe en ”lykkepose” og afhente den i et fastsat tidsrum. Både forbrugerne, samarbejdspartnere og miljøet vinder ved at redde måltider for at undgå madspild.

Too Good To Go bliver et supplement til vores samarbejde med vores lokale ildsjæle hos Mad Med Hjertet. Det har stor værdi for vores samarbejdsrelationer at vide, at overskudsmad ikke ryger i skraldespanden”, fortæller Søhuset Konferencecenters direktør Christina Wejlemann.

Hvordan opstår madspild i Søhuset Konferencecenter?

Vores madspild kan opstå på flere måder. Typisk pga. ændringer, aflysninger eller udeblivelse ved møder og events. Søhuset Konferencecenter er anerkendt for sine fleksible annulleringsbetingelser. Møder under 50 deltagere kan kvit og frit ændres eller aflyses hverdagen inden det planlagte møde kl. 9. En fleksibilitet, der er god for vores samarbejdsrelationer, men som påvirker køkkenet. De har planlagt, købt ind og forberedt en del på det tidspunkt.

Madspild før og under corona

Før corona gjorde sit indtog i 2020, bestod vores frokost af en stor, lækker buffet, hvor mange ting var portionsanrettede i små skåle suppleret af fade med grønt tilbehør. Historisk set har der været en tendens til at overproducere lidt, så buffeten altid så fuld og appetitlig ud med noget for enhver smag. Den menneskelige hjerne lader sig friste i langt højere grad på den måde, fordi der spises med øjnene først og fremmest. Det kræver derfor en vis volumen. Under corona har al frokost været portionsanrettet, og det ses også i mængden af madspild, der er mindsket som resultat.

Jeg kan godt lide, at vores gode mad, som vi får så meget ros for, kommer andre til gavn og nytte. Vi vil gerne tage del i den store bæredygtighedsagenda på det område. Madspild er en af de store klimasyndere, og det er der, at vores forretning især kan gøre en forskel.” – Christina Wejlemann

Målbart arbejde mod madspild

2021 er året, hvor Søhuset Konferencecenters arbejde mod madspild skal struktureres. Der har længe været fokus på at få det meste ud af enhver råvare, men køkkenets og gæsternes madspild er ikke blevet målt og vejet og sat i system for at kunne optimere. I arbejdet med FN’s verdensmål nr. 12, der omhandler ansvarligt forbrug og produktion, kræver det data og målsætninger for at arbejde med madspild på en troværdig måde. Derfor bliver værktøjet FoodWaste fra eSmiley nu taget i brug for at få faktuelt syn for sagen.

Prøv en lykkepose fra Søhuset via Too Good To Go

Hvis du vil prøve lykken og få en smagsprøve på Søhuset Konferencecenters gastronomi, så hold øje i Too Good To Go appen.
Maden kan afhentes i receptionen om eftermiddagen.

Så uanset om du arbejder i Forskerparken eller bor i lokalområdet omkring Hørsholm, så er det nemt at tage vejen forbi hjem fra arbejdet.

Download Too Good To Goo appen i App Store (Apple) og Google Play (Android).

 

Læs også: