Ta’ nysgerrighed med ind i dit møde

I Søhuset har vi udviklet et værktøj til mødelederen, som vi kalder ”Hvad tager du med ind i mødet”. Værktøjet kan bruges som en icebreaker, en måde at få taget dagtemperaturen på mødedeltagerne eller på at italesætte, hvad der er vigtigt for mødet.

På værktøjet ses vores fem grundprincipper for det gode møde; nysgerrighed, tillid, robusthed, disciplin og mod.

Mange af vores mødeledere bruger værktøjet til at åbne mødet og få mødedeltagerne på banen fra start. Mødedeltagerne kvitterer i høj grad med at tage nysgerrighed med ind i deres møder.

Det samme gør vores Director of Conference Christina Wejlemann i sine møder:

”Jeg bruger nysgerrighed hver dag i mit arbejde, og jeg oplever ofte, at jeg selv og mine kolleger vælger nysgerrighed, når vi sender værktøjet rundt om bordet ved mødets start. Det samme gør mange af vores kunder. En af vores naboer i forskerparken bruger nysgerrighed til at stemple ind i hinanden i starten af alle deres afdelingsmøder. De går bordet rundt og fortæller kort, hvad der rør sig i deres privatliv. Vi prøvede det selv på et af vores interne møder for nylig, og det styrker virkelig fællesskabet og åbenheden i resten af mødet, at man tør stemple ind i hinanden på et personligt plan. Det skaber kort sagt bedre møder,” fortæller hun.

Nysgerrighed skaber nybrud

Den nysgerrige er drevet af at stille spørgsmål, ikke af at give svar, og med nysgerrighed kommer man derfor langt. Langt væk fra vanetænkningen, ud af komfortzonen og derhen, hvor nye og større idéer kan opstå.

Så når du tvivler på, om dine spørgsmål er passende eller har relevans omkring bordet, så husk: Alle nybrud af historiske dimensioner er skabt på baggrund af nysgerrighed. Det bedste, du kan bringe til mødet, er derfor ikke det, du allerede ved, men det, du ikke ved, og læner dig begejstret ind i mødet for at finde ud af.

Kontakt

Lise Rottensten

Conference Coordinator

Tlf: +45 8870 8870

Kontakt os for at høre mere