Bæredygtighed i alt vi gør
Bæredygtighed er vores alle sammens ansvar. I Søhuset er vi disciplinerede om at gøre vores indsats for miljøet og en bedre fremtid – et skridt ad gangen.
Vi er stolte af at have være certificeret af den internationale miljømærkeordning Green Key med høj rating siden 2011. Udover den formelle certificering arbejder vi hver dag på at gøre Søhuset og de løsninger, vi tilbyder dig mere bæredygtige. Vi stiller derfor høje krav til os selv og vores leverandører. I 2021 arbejder vi mod, at 20% af vores leverandører skal ligge i en radius af 35 km fra Søhuset, og vi udfordrer dem omkring dokumentation for bæredygtighed i deres forsyningskæder. Vi sørger for trivsel blandt vores medarbejdere og på at udvikle deres kompetencer inden for bæredygtighed.
Økologi, lokale leverandører og råvarer i sæson
Køkkenet har fokus på at skabe gastronomiske nybrud af økologiske råvarer i sæson og på at støtte lokale leverandører. Vi får blandt andet sodavand fra Craft Soda, æbler og pærer fra Frydenlund plantage og mel fra Mejnerts Mølle. Vi bærer Det Økologiske Spisemærke i bronze. Mærket er statskontrolleret, og er din garanti for, at vi indkøber 30-60% økologiske føde- og drikkevarer. Ambitionen er, at vi inden udgangen af 2022 opnår sølvmærket, svarende til 60-90 % økologi. Vi bestræber os på at inspirere gæsterne til at vælge mere grønt for at mindske efterspørgslen på CO2-tung kødproduktion. Vi er altid lydhøre over for gæsternes ønsker for at finde dén løsning, der giver bedst mening.
Mindsker madspild med gæsterne og Mad med Hjertet
Du kan have tillid til, at vi gør os umage for at mindske madspild, men vi kan ikke gøre det alene. I Søhuset rådgiver vi vores gæster ved større arrangementer om, hvordan de selv kan bidrage til denne ændring og gøre en forskel. Køkkenet udfordrer sig selv ved at få så meget ud af den enkelte råvare som muligt. Fra 2021 vil vores madspild blive målt gennem eSmileys FoodWaste værktøj til at måle og konkretisere vores indsats.
Har vi egnet mad i overskud, kan vi forsikre gæsterne om, at det gør andre godt i samarbejde med den lokale og frivillige nonprofitorganisation Mad med Hjertet. De omdanner overskudsmad til nye sunde måltider, som leveres til familier og enkeltpersoner, der er ramt af kritisk sygdom eller dødsfald i den nære familie.
Bæredygtig drift året rundt
I driften har vi fokus på, at de produkter vi køber, i videst muligt omfang, er svanemærket, ligesom vi̊ løbende skifter til LED-belysning for at reducere energiudledningen. Som led i at minimere vores plastikforbrug tilbyder vi nu kun vandkarafler med postevand fra hanen.
Vi arbejder målrettet med en affaldsplan for at sikre en optimal og sikker sortering af affaldet, så mest muligt genanvendes og øvrigt affald behandles med omhu. Vi sørger også for kommunikation med vores gæster, så både personale, leverandører og gæster ved, hvordan affaldet skal håndteres.
Søhusets grønne omgivelser med udsigt til egen sø fungerer som et mentalt åndehul fra byens summen og travlhed. Et mentalt åndehul, der hver dag minder os om, at vi skal passe på naturen og miljøet. Vi er godt på vej, når vi sætter rammerne for vores gæsters møder og konferencer, og vi tager gerne en rådgivende dialog om, hvordan dit møde kan blive endnu mere bæredygtigt.
"Jeg vælger Søhuset til på grund af beliggenheden, deres flotte auditorium og grønne køkken."
Anne ScheffelNordea



Net Promotor® Score På en skala fra -100 til 100 er Søhusets kundeloyalitet ikke til at komme udenom.