Disciplin – om at nå i mål

I Søhuset har vi 5 principper for et godt møde. Disciplin er det 4.

Begrebet disciplin er oldgammelt. Det stammer fra antikken, hvor de romerske legionærer blev trænet i at bevæge sig samlet, i lige, ubrudte rækker, ganske enkelt for at undgå den potentielt fatale konsekvens ved, at en soldat kom i kamp med to fjender på én gang. Nu ender det sjældent med håndgemæng i møder, men ikke desto mindre er disciplin et afgørende mødeprincip.

Lad os starte med det indlysende. Mødedisciplin betyder, at man kommer til tiden og med tankerne på rette sted, ikke med hovedet i en telefon. Mødedisciplin handler også om en særlig ansvarsfornemmelse for resultatet. Man skal respektere, at gruppen er på vej mod noget, og tage opgaven på sig ved at bidrage til, at fællesskabet når i mål. Derfor er det heller ikke god mødekultur at stjæle opmærksomheden og hijacke mødet med sin egen agenda. I stedet bør man lytte og lancere sine egne perspektiver, ikke for tidligt, ikke for sent, men når det passer ind. Med andre ord skal man vente på tur, som det hedder blandt børn.

Sidst, men ikke mindst, handler disciplin om at blive ved og om at gøre det, der skal til. Det er viljen over lysten. For det, der adskiller amatøren fra den professionelle, er mere gentagelsen end talentet. Det er vedholdenheden, det konstante fokus på målet og mesterskabet og den legendariske 10.000 timers-regel. Øvelse gør mester. Også i møder.

Læs mere om Søhusets fem grundprincipper

Nysgerrighed
Tillid
Robusthed
Disciplin
Mod

Kontakt os i dag for at høre mere om dine muligheder


Lise Rottensten er vores mødespecialist og kan hjælpe dig med at svare på alle de spørgsmål du må have.

Ring på telefon 88708870 eller send en besked via. kontaktformularen.

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Telefonnummer (skal udfyldes)

Hvad vil du spørge os om?