Hvide asparges med sprød bacon og ramsløg-emulsion

Ingredienser:

  • 6 hvide asparges
  • 24 skiver god bacon
  • 100 g ramsløg fra skoven
  • ¼ liter rapsolie
  • 2 æggeblommer
  • ½ tsk. sennep
  • 1 spsk. eddike

Skræl de hvide asparges fra bund til top, og skær derefter ca. 5 cm af bunden. Skyl aspargeshovederne godt i vand og dup dem tørre.

Læg fire skiver af god bacon ved siden af hinanden. Læg en hvid asparges i bunden og start derefter med at rulle baconen stramt rundt om.

Steg nænsomt på fedtfri pande til baconen er gylden og sprød.

Ramsløg-emulsion:

Blend 100 g ramsløg med ¼ liter rapsolie i ca. 10 minutter. Lad det herefter løbe igennem et viskestykke uden at presse olie igennem.

Pisk 2 stk. æggeblommer med ½ tsk. sennep, 1 spsk. eddike i ca.2 min.

Hæld langsomt, i en tynd stråle, ramsløgsolien ned i æggeblommerne indtil det danner en cremet mayonnaise. Smag til med salt og peber.

Anret de gyldne og sprøde asparges på fad eller tallerken og dup små prikker med mayonnaise ned over.

 

Velbekomme