Opskrifter med ramsløg

Foråret titter frem, og de vidunderlige urter skyder af jorden. Blandt andet ramsløg, som kan benyttes i mange forskellige retter.

Vi laver her opskrifter på pesto, smør og salt, og kun fantasien sætter grænser for, hvad de kan bruges til.

Pernilles ramsløgspesto

100 g ramsløg
1½ dl rapsolie
2 spsk. groft salt
1 spsk. peber
1½ dl mandler

Hak ramsløg groft og kom alle ingredienserne i en blender. Blend ca. 2 min til pestoen har en passende grov konsistens. Tilsæt evt. mere olie afhængig af hvordan du ønsker konsistensen.

Pisket ramsløgssmør

250 g smør
4 store blade ramsløg
½ dl creme fraiche 38 %
Flag salt
Citron

Pisk smørret i ca. 10 minutter tilsæt finhakket ramsløg og creme fraiche og smag til med citron og salt

Ramsløgssalt

150 g friske ramsløg
3 dl groft salat

Blend ingredienserne og fordel dem ud på en silikonemåtte eller bagepapir.
Tørres i ovnen på 75 grader i 2 timer.
Salten kommes på sylteglas, som kan lukkes tæt. Læg en korkprop i bunden glasset, så klumper salten ikke.