Mazarintærte med skovmærkeis, vild brombærcoulis og sprød karamel

Mazarinmasse

500 g marcipan
500 g sukker
500 g smør
350 ml æg
125 g mel

Pisk marcipan, sukker, smør til smuld, tilsæt derefter æg, mel og rør massen lind og glat.

Massen fyldes i rå mørdejstærtebund og bages i ovn på 180 grader i ca. 12 min.

Mørdej kan laves selv eller købes rå i forme hos bageren.

Skovmærkeis

200 ml fløde
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
2 kaffebønner
80 g æggeblommer
80 g sukker
50 g skovmærker

Tør skovmærkerne i ovne på 80 grader i 5-6 timer.
Blend derefter skovmærkerne fin på kaffemølle.

Kog mælk, fløde med vaniljestang og kaffebønner.
Pisk sukker og æggeblommer til en hvid fast masse
Hæld den varme fløde i en tynd stråle over i æggemassen og varm derefter lagen op til 82 grader. Brug termometer, da det er vigtigt, at massen ikke går over de 82 grader.

Når massen er kølet af tilsættet 0,5 dl pulver af tørret skovmærker.

Køres derefter på ismaskine

Vild brombærcoulis

Gå en tur i skoven og søg efter vilde brombær.

100 g brombær
75 g sukker

Koges op og sættes på køl.

Almindelige brombær kan også bruges, hvis du ikke har tid til en tur i skoven 🙂

Sprød karamel

70 g fondantpulver
90 g glucose

Koges op til 160 grader og monteres med 20 g smør. Køles af på en stor flad plade med bagepapir.

Knækkes i passende stykker ved anretning.

Velbekomme