En tur i det grønne styrker indlæringen

At inddrage naturoplevelser i et møde eller til en konference kan være afgørende, når man ønsker at bryde hverdagen og få rum til at tænke nye og større tanker. Mennesket er grundlæggende designet til at leve i naturen. Naturen giver vores hjerne et pusterum, fordi de grønne omgivelser lader den del af vores hjerne, som arbejder hårdt det meste af dagen, slappe af. Mange mødearrangører programlægger derfor oplevelser i naturen for at styrke deltagernes motivation, energi og indlæring.

”Jeg har 17 års erfaring i at afvikle undervisningsforløb for ledere, og jeg har med tiden bevidst inddraget flere og flere pauser i naturen. Når jeg sender mine kursister ud i naturen, bemærker jeg, at det øger deres indlæring og styrke deres motivation til at bruge læringen efterfølgende”, siger Claus Markmann. Han driver virksomheden Markmann Training og har mange års erfaring i at skabe succesfulde undervisningsforløb. Claus er meget opmærksom på, at lytterens tilstand hænger sammen med læringen. Derfor udvælger han meget nøje de konferencesteder, der ligger i naturskønne omgivelser.

”De ledere jeg træner har ofte brug for ro og stilhed omkring sig. Derfor vælger jeg altid et konferencested, der ligger ugenert og med masser af natur omkring sig. Jeg oplever ofte, at mine kursister møder stressede og travle ind til undervisningen. De er mentalt et helt andet sted, og de har brug for at grounde. Jeg tager fat i lederen, og så går vi en tur på 10-15 minutter på de omkringliggende stier. Jeg bruger simpelthen naturen til at kanalisere mental og fysisk energi. Det får hjernen til at skifte gear. Først derefter kan der åbnes for indlæringen og de store tanker”, siger Claus Markmann. Han har gennem en lang årrække anvendt Søhuset Konferencecenter som rammen om hans kurser.

Kom med en tur indenfor i Søhuset her