Nysgerrighed – om at læne sig frem med begejstring

I Søhuset har vi 5 principper for et godt møde. Nysgerrighed er det første.

Nysgerrighed er en udskældt kompetence. På engelsk giver de nysgerrigheden skylden for kattens død, og vi ved alle sammen, hvor galt det gik for Spørge-Jørgen. Men når det kommer til det gode møde, er nysgerrighed en afgørende ingrediens.

I sin reneste form er nysgerrigheden en grundlæggende menneskelig følelse, en elementær trang til at undersøge omverdenen og forstå den; til at gøre det ukendte bekendt. Den nysgerrige er altså drevet af at stille spørgsmål, ikke af at give svar, og med nysgerrighed kommer man derfor langt. Langt væk fra vanetænkningen, ud af komfortzonen og den mentale dvale, derhen hvor nye og større idéer kan opstå.

Tag bare relativitetsteorien. Albert Einstein havde ingen særlige talenter, men han var passioneret nysgerrig. Det sagde han i hvert fald selv. Det samme gælder vel nok Edison, Ford og vores egen Bohr. Ingen af de herrer opfandt noget som helst ud af magelig tilbagelænet alvidenhed.

Så når du tvivler på, om dine spørgsmål er passende eller har relevans omkring bordet, så husk: Alle nybrud af historiske dimensioner er skabt på baggrund af nysgerrighed. Det bedste, du kan bringe til mødet, er derfor ikke det du allerede ved men det, du ikke ved, og læner dig begejstret ind i mødet for at finde ud af.

Læs mere om Søhusets fem grundprincipper

Nysgerrighed
Tillid
Robusthed
Disciplin
Mod

Kontakt os i dag for at høre mere om dine muligheder


Lise Rottensten er vores mødespecialist og kan hjælpe dig med at svare på alle de spørgsmål du må have.

Ring på telefon 88708870 eller send en besked via. kontaktformularen.

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Telefonnummer (skal udfyldes)

Hvad vil du spørge os om?

[recaptcha]