Tillid – om at stole på

I Søhuset har vi fem principper for et godt møde. Tillid er det andet.

I Danmark har vi høj tillid. Faktisk stoler 78% af os i udgangspunktet på hinanden. Og det er ikke bare vores nærmeste og vores gode venner, vi naturligt har tiltro til, men også dem, vi slet ikke kender, siger tillidseksperterne.

Det er godt, når vi mødes. For når vi har tillid rundt om bordet, har vi en klar fælles forventning om, at alle andre er lige så pålidelige, som vi selv er. Det gør både vores egne og de andres handlinger forudsigelige, og der findes i bund og grund ikke meget, der er større end følelsen af, at man kan regne med dem, man regner med. Er der tillid i rummet, opstår der derfor en stærk følelse af sammenhørighed, både i kroppen og lokalet, som gør samarbejdet langt mere effektivt. Vi tør læne os op ad hinanden, og vi tør lytte og bygge oven på hinandens glimrende ideer til alt mellem himmel og jord. Fordi vi intuitivt ved, at vi kan stole på hinanden.

Er der mistillid i luften, er det omvendte tilfældet. Den store fælles tankevirksomhed blokeres, fordi vi hver især holder på vores egne ideer. Det kommer der sjældent noget godt ud af. Tværtimod øger det risikoen for stilstand og decideret åndsforstoppelse.

Læs mere om Søhusets fem grundprincipper

Nysgerrighed
Tillid
Robusthed
Disciplin
Mod

Kontakt os i dag for at høre mere om dine muligheder


Lise Rottensten er vores mødespecialist og kan hjælpe dig med at svare på alle de spørgsmål du må have.

Ring på telefon 88708870 eller send en besked via. kontaktformularen.

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Telefonnummer (skal udfyldes)

Hvad vil du spørge os om?